Koronapoikkeukset ovat päättymässä – varmista pätevyyksien, lupien ja todistusten jatkuvuus

TRAFICOM MUISUTTAA SEURAVASTI

Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien, ADR-ajolupien ja vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuusneuvonantajan (TNA) todistusten voimassaoloon koronan vuoksi myönnetyt jatkoajat ovat päättymässä vaiheittain. Uusia jatkoaikoja ei nykyisten lisäksi ole näillä näkymin tulossa.

Liikenneasioiden rekisterien mukaan koulutusten suoritusmäärät ovat melko matalat. Tältä pohjalta voidaan olettaa, että koulutuksiin on odotettavissa ruuhkaa. Huomioittehan, että koulutukset ja tarvittavat kokeet on suunniteltu ja suoritettu riittävän ajoissa.

Pätevyyksien ja lupien ylläpitoon tarvittavia koulutuksia on kattavasti tarjolla ja niitä on saatavilla myös etäkoulutuksina. Koulutukseen panostaminen kannattaa monin eri tavoin ja siksi on tärkeää kiinnittää myös koulutuksen laatuun huomiota.

Rajat ylittävän linja-auto- ja taksiliikenteen rajoituksia tarkistetaan säännöllisesti koronaepidemian edellyttämällä tavalla. Rajoituksien tilanteen voi tarkistaa Traficomin verkkosivuilta koronauutisista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s