ADR-KOULUTU ON UUDISTUNUT

Uudet adr- lähikoulutukset 

Koulutuksen tarkoituksena on antaa henkilölle tietoa uudesta tekniikasta, muuttuneesta lainsäädännöstä, ensiavusta, alkusammutuksesta ja kuljetettavia aineita koskevasta kehityksestä. 

Lisäksi kerrataan tärkeimmät vaarallisten aineiden ja esineiden kuljettamiseen liittyvät erityispiirteet. 

Perusajoluvan (TP) suorittajat osallistuvat vain koulutuksen ensimmäiseen päivään (8 tuntia) sekä 2 tuntia seuraavana päivänä ensiapu- ja alkusammutuskoulutuksiin.

Koulutettavat, jotka haluavat uusia yhdistetyn perusajoluvan (TPS17), jatkavat pakollisen TP osion jälkeen TPS17-osiolle. Tällöin koko koulutuksen pituus on 2,5 päivää.

Kurssi- ja koemaksu määräytyy sen mukaan päivittääkö osallistuja kappaletavaralupansa vai kaikki luvat 1-9.

Koulutuksen lisätiedot:

Kurssista on mahdollista saada ammattipätevyysmerkintä tarvittaessa koulutuksien keston mukaisesti.

Yhdestä 7 tunnin jaksosta saa aina yhden ammattipätevyyspäivän. Eli osallistuja saa 10 tunnin TP- koulutuksesta yhden (1) ammattipätevyyspäivän ja jatkaessaan TPS17- koulutukseen saa toisen ammattipätevyyspäivän 14 tunnin koulutuksen perusteella. Uusi koulutus muodostuu ns. koulutusmoduuleista, jotka määräytyvät Traficomin määrittämien eri luokkien  tuntimäärinä.

Tarkempia tietoja löytyy Traficomin ADR-sivuilta.

Huomioi seuraavat aikoessasi koulutukseen:

Varaa TP- kurssin osalta koulutukseen (pakollinen kaikille) 1,5 päivää. 1.päivä 8 tuntia ja toinen päivä 2 tuntia. TPS17- kurssille jatkajat 2,5 päivää enimmillään (20 koulutustuntia). 

Ota kouluttajalta etukäteen selvää, mitä luokkia haluat koulutukseen. Saat samalla varmistuksen kurssipäivän rakenteesta ja kestoista.

Perusajolupa:

Aineluokat: 2, 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8, 9. Jos kortissasi on otsikon ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla tässä edellä luetellut numerot, valitse Perusajolupa.

Aineluokka 1:

Räjähdysaineet, aineluokka 1. Jos kortissasi on ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla edellä mainittujen numeroiden lisäksi numero 1, valitse myös Aineluokka 1

Aineluokka 7:

Radioaktiiviset, aineluokka 7. Jos kortissasi on ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla edellä mainittujen numeroiden lisäksi numero 7, valitse myös Aineluokka 7 

Säiliöajolupa:

Edellä mainittujen aineluokkien kuljetuslupa säiliössä. Jos kortissasi on otsikon ”Säiliöissä” -alla vastaavat aineluokat, kuin ”Muissa kuin säiliöissä” -otsikon alla, valitse myös Säiliöajolupa

Koulutuksen rakenne ja koemateriaali:

Koulutus rakentuu TP-päivän (10 tuntia kahtena päivänä) jälkeen moduulirakenteena eri tuntien mittaisina. Normi perusluvan ja esim. säiliöluvan (6 tuntia), räjähdysaine ja radioaktiivisten aineiden (4 tuntia) koulutusjakson pituus on 20 tuntia kolmelle päivälle jakaantuneena.

Koulutusmateriaalina (osallistujan oheismateriaali) käytetään Traficomin opetusmonistetta. 

Kokeeseen osallistuvalla ei saa olla mukana materiaalia, vaan Ajovarma antaa tarpeellisen vastaavan materiaalin osallistujan käyttöön.

Koulutuksen hinnat:

Täydennyskurssi (TP 10 tuntia) hinta on 250 € . Halutessaan lisäluokkia TP-kurssiin (esim. luokat 1 ja 7), lisämoduulin hinta on 50 €. TPS17 yhdistetty hinta on 375 €

Koulutushinnat sisältää koulutuksen, opetus- ja harjoitusmateriaalin, kurssiaikaisen tarjoilun sekä alv:n Hinnat ovat voimassa 30.8.2020 saakka.

Koemaksu ja korttimaksu määräytyy Ajovarman hinnaston mukaisesti.

Ammattipätevyyspäivästä Traficomin kirjaamismaksu on 17€. 

Opetusmonisteen saa mukaan kotiopiskeluun, mutta ei voi viedä kokeeseen.

Seuraava uusien määräysten mukainen koulutus on Villa Mikrassa 14.-16.7

2 vastausta artikkeliin “ADR-KOULUTU ON UUDISTUNUT

  1. Kiitos tästä. Täytyy jakaa tämä veljen pojalleni. Hän on kuljettajan ammattia miettinyt ja myös vaarallisten aineiden lähetyksistä hän puhui. Olin varma, että tähän on oltava kyllä erillinen koulutus ja näin asia on. Hän luultavasti kyllä mielellään kurssille lähtee joten täytyy hänen alkuun selvittää, mitä luokkia hän haluaa korttiin suorittaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s